Sigurna pobeda Vranjanaca za deset bodova prednosti: Dinamo Jug - Mineralac 2:0

Fudbaleri Dinamo Jug-a, lideri fudbalske Zone Jug, napravili su još jedan korak ka Srpskoj ligi Istok pobedom od 2:0 (1:0) nad Mineralcem iz Vranjske Banje, u utakmici 30. prvenstvenog kola.

Vranjanci su na četiri kola pre kraja prvenstva otišli na deset bodova viška u odnosu na drugoplasirano Jedinstvo iz Bošnjaca, nakon što su Bošnjačani dan ranije poraženi od Nebeskih anđela iz Vranja sa 6:1.

Strelci za Dinamo Jug u utakmici sa Mineralcem bili su Bogdan Stojković u 30. i Jugoslav Mitrović u 63. minutu.

Trener vranjskog kluba Dejan Kostić reko je posle utakmice za Vranje News da je njegov tim, i pored mnogo problema oko sastava tima, rutinskom igrom došao do pobede.

"Ekipa Mineralca se opredelila za defanzivu i čvrstu odbranu, ali smo mi ipak uspeli da tu njihovu bravu otključamo dva puta.

Čestitam mojim igračima na zalaganju i disciplini, a gostima fer i korektnoj igri", kazao je Kostić za naš portal.

SFK Morava iz Vladičinog Hana, koja je takođe svoj meč ovog kola odigrala u nedelju, pobedila je na gostovanju Svetlosti u Badnjevcu sa 0:2.

Strelci za Hančane bili su Marjan Petrović i Veselin Velinović.

Dan ranije trijumf su protiv drugog najboljeg tima lige zabeležili i vranjski Nebeski anđeli - bilo je 6:1.

Dinamo Jug u poslednja četiri kola ulazi sa 72 boda, 10 bodova viška od najbližeg Jedinstva iz Bošnjaca, sa ogromnom šansom da bude prvak lige i plasira se u viši rang.

Odlično i dalje igra hanska Morava, koja na tebeli zauzima sedmo mesto sa 57 bodova.

Mineralac je osmi sa 48, a Nebeski anđeli deveti sa 47.

Narednog vikenda hanska Morava dočekaće Gracko, ekipu koja se grčevito bori za opstanak (podsećamo, zbog reorganizacije lige ove godine ispašče čak osam timova).

Dinamo Jug će imati teško gostovanje protiv šestoplasirane Sloge u Leskovcu, Mineralac će dočekati Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja koje je u uzlaznoj formi, dok će Nebeski anđeli gostovati šesnaestoplasiranom Jastrepcu, ekipi koja je već ispala iz lige.

Najnovije vesti