Prvi poraz Vranjanaca u prvenstvu: Dinamo Jug - Morava Ćuprija 2:3

Fudbaleri Dinamo Jug-a doživeli su prvi prvenstveni poraz u Srpskoj ligi Istok - bolji od novog srpskoligaša u Vranju bio je tim Morave 1918 iz Ćuprije koji je pobedio sa 2:3 (1:1).

Utakmica 4. kola, odigrana na Stadionu Jumko, imala je čudan tok - Vranjanci su dva puta vodili, imali prednost jednog gola do 90. minuta, a na kraju su poraženi i to golovima gostiju u poslednjem minutu regularnog dela i devetom minutu nadoknade vremena.

Strelci za vranjski tim bili su Aleksandar Stojković u 10. i Milan Tasić u 75. minutu.

Kod gostiju su se u strelce upisali Aleksandar Todorović u 24, Mateja Ristić u 90. i Ilija Stojanović u devetom minutu ekstra vremena.

Jovanović: Izuzetno težak poraz

Trener Dinamo Jug-a Marko Jovanović rekao je posle utakmice za Vranje news da je njegov tim doživeo "težak poraz".

"Veliko psihičko pražnjenje, igrali smo protiv izuzetno organizovane ekipe, koja ima jasnu ideju kako da se brani i koristi svoju brzinu u tranziciji. Mi nismo bili na svom nivou, mislim da su kadrovski problemi uticali na to. Imali smo kontrolu poseda lopte, lepo otvorili utakmicu, imali rano vodstvo od 1:0. Nakon promašenog penala protivnika imali smo sjajan kontranapad i šansu da povedemo 2:0. Morava nas je bukvalno kažnjavala za najmanji dobijeni prostor. Opet smo uspeli nekako da se izdignemo iz svih problema i došli do 2:1 za nas petnaest minuta do kraja. A, onda ono što u najcrnjim snovima nismo sanjali - u nadoknadi smo primili gol iz prekida. I kada smo krenuli na sve ili ništa primili smo po kazni gol sa 60 metara iz jedne odbijene lopte. Nadam se da ćemo iz svega ovoga izvući lekciju i da ćemo izaći još jači i bolji u nastavku takmičenja", naveo je Jovanović u izjavi za vranje news.

Dinamo Jug je posle ovog poraza izgubio lidersku poziciju na tabeli i zauzima peto mesto sa 7 bodova.

Prvoplasirani tim Srpske lige Istok Timok 1919 iz Zaječara ima 10 bodova, niški Sinđelić 9, a ćuprijska Morava 1918 i Jedinstvo 1936 iz Kruševca po 8 bodova.

Vranjanci će rezultatski pokušati da se poprave u sledećem kolu, kada će gostovati desetoplasiranoj Vlasini u Vlasotincu, timu koji je u prva četiri kola osvojio 5 bodova.

Najnovije vesti