Prvacima po 7.000 dinara od grada Vranja

Prema predlogu Odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola na području grada, koji je usvojen na sednici Gradskog veća Vranja u ponedeljak, iz gradskog budžeta biće izdvojeno po 7.000 dinara za svakog prvaka u Vranju u školskoj 2024/2025. godini.

Na istoj sednici, između ostalog, većnici su dali zeleno svetlo Akcionom planu za održivu energiju i klimu (SECAP), koji podrazumeva tri mere - ublažavanje klimatskih promena, prilagođavanje klimatskim promenama i smanjenje energetskog siromaštva.

Usvojen je Nacrt Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Vranja za 2024. godinu.

Na 33. sednici ovog tela, usvojeni su Nacrt odluke o izradi izmene i dopune Plana detaljne regulacije Privredno radne zone Bunuševac 3 u Vranju, kao i Predlog Vladi Srbije da iz javne svojine republike prenese u javnu svojinu Grada Vranja građevinsko zemljište bez naknade, neposrednom pogodbom (reč je o zemljištu kod OŠ Svetozar Marković, koje obuhvata parcele oko stambenih zgrada za pripadnike službi bezbednosti, na kojima se nalaze saobraćajnice i prateći sadržaji.

Članovi veća u ponedeljak su usvojili Predlog Rešenja o obrazovanju radne grupe za realizaciju aktivnosti održive urbane mobilnosti, kao i Tekst ugovora o načinu ostvarenja međusobnih prava i obaveza između Grada Vranja i JKP Komrad, sa efikasnijim upravljanjem otpadom i proširenjem deponije Meteris kao krajnjim ciljem.

Usvojeni su i Predlog rešenja o dodeli sredstava za sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja zgrada i unapređenja svojstava zgrada, Predlog odluke o sezonskoj prodaji povrća van pijačnog prostora i zahtev televizije B92 za odobrenje lokacije za snimanje kviza Štoperica, čija će ekipa boraviti u Vranju 4. septembra u periodu od 10 do 16 časova.

Najnovije vesti