Prijem za učesnike Likovne kolonije Vranje 2024. u gradskoj kući

Zamenik gradonačelnika Milan Ilić i većnik za finansije Bojan Kostić priredili su prijem za učesnike Internacionalne likovne kolonije Vranje 2024 i predstavnike Narodnog univerziteta u Vranju.

Zamenik gradonačelnika poželeo je gostima srdačnu dobrodošlicu, ističući da je likovna kolonija veoma značajan događaj za naš grad.

"Ova manifestacija ima dugu i lepu tradiciju i predstavlja jednu od najznačajnijih kulturnih i umetničkih priredbi, koja se održava pod pokroviteljstvom Javne ustanove Narodni univerzitet, uz podršku Grada Vranja.

Drago mi je da je svih ovih godina likovnu koloniju posetio veliki broj umetnika, ne samo iz naše zemlje, već i iz okruženja, ali i čitave Evrope.

Nadam se da ćete u našem gradu provesti lepih sedam dana, da ćete međusobno uživati i pronaći inspiraciju koja će vam pomoći da stvorite vredna umetnička dela", rekao je Ilić.

Govoreći na prijemu, direktorka Narodnog univerziteta Katarina Milanović kazala je da su se na koloniji okupili umetnici različitih stilskih opredeljenja iz Rusije, Bugarske, Slovenije, Grčke, Rumunije, Srbije i da će imati priliku da obiđu sve najznačajnije znamenitosti grada Vranja.

Učesnici kolonije izneli su svoje prve impresije o gradu, zahvalivši se na srdačnom prijemu.

Nakon završetka Likovne kolonije, početkom septembra 2024. biće otvorena izložba likovnih radova učesnika.

Najnovije vesti