Poslanik Petrović ministru Lončaru: Sprečite trovanje Bujanovčana

Slobodan Petrović, narodni poslanik iz Vranja u Skupštini Srbije, izjavio je u sredu da Ministarstvo za zaštitu životne sredine i dalje ne čini ništa da reši problem sa gradskom deponijom u Bujanovcu.

On je tim povodom uputio poslaničko pitanje ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

"Problem sa požarima na deponiji u Bujanovcu je, nažalost, redovna pojava duži niz godina.

Sagorevanjem raznovrsnog otpada na deponiji dolazi do oslobađanja kancerogenih materija koje se danima zadržavaju u vazduhu nad Bujanovcem i bližoj i daljoj okolini i ozbiljno ugrožavaju zdravlje ljudi.

Šta ćete vi i Ministarstvo zdravlja, na čijem ste čelu, preduzeti da se najhitnije moguće zaustavi ugrožavanje zdravlja ljudi u opštini Bujanovac i celom Pčinjskom okrugu", glasi Petrovićevo poslaničko pitanje.

Petrović, inače predsednik GrO Srbija centar (SRCE) u Vranju naglasio je da ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović još uvek nije dala odgovor na njegovo ranije postavljeno pitanje.

On je njajavio da će zvanično zatražiti da Odbor za zaštitu životne sredine Skupštine Srbije održi sednicu u Bujanovcu, umesto u Beogradu.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Poskupljuje pretplata za RTS »

Vranje/Beograd - Umesto 299 dinara mesečnu taksu za Radio televiziju Srbije i Radio televiziju Vojvodine građani Srbije...