Poraz futsalera od aktuelnog prvaka države: FON Banjica - KMF Vranje 3:1

Futsaleri KMF Vranje poraženi su na gostovanju sa 3:1 (1:1) od aktuelnog prvaka Srbije FON Banjice, u utakmici 4. kola Prve futsal lige Srbije.

Domaćin jeste bio favorit u ovoj utakmici, ali je Vranjance sasekao gol Pavla Pešića u 1. minutu utakmice, što je dodatno otežalo stvari na ovom inače teškom gostovanju.

Uprkos tome, uspeli su vranjski futsaleri da se do kraja prvog poluvremena vrate u egal (na 1:1 izjednačio je Nemanja Anđelković u 15. minutu).

Ipak, FON je i pre i posle tog gola imao inicijativu, napadao i stvarao šanse, a Vranjanci pokušavali da nešto više učine iz kontri.

Nažalost, takva taktika se nije isplatila, iako su u drugom poluvremenu gosti imali par izglednih prilika.

Drugim golom Pešić je doneo vođstvo Beograđanima u 24. minutu, a u poslednjem minutu utakmice, kada je vranjski tim krenuo na sve ili ništa, sa golmanom u napadu, izgubljena je lopta i domaćin je preko Strahinje Petrova postavio konačnih 3:1.

U ovoj utakmici istakli su se golmani oba tima, odbranivši veliki broj šuteva, pa čak i stopostotnih prilika za gol.

Iz KMF Vranje poručili su nakon utakmice u Beogradu da "ostaje žal za propuštenim prilikama".

"Pokazali su naši momci da mogu, i u skraćenoj rotaciji, da igraju protiv ozbiljnih ekipa kakva je FON.

Upućujemo im sve čestitke i pohvale na hrabroj i srčanoj borbi do samog kraja", navode iz uprave vranjskog kluba

Posle četiri odigrana kola u srpskoj futsal eliti, Vranjanci zauzimaju sedmo mesto na tabeli sa osvojena 4 boda.

Prvoplasirani FON ima 10 bodova, a niški Winter sport 9.

Na poslednjem desetom mestu je zrenjaninski SAS bez bodova.

KMF Vranje će, posle dva teška gostovanja (u prošlom kolu igrali su u Smederevu 1:1), u narednom kolu u Sportskoj hali u Vranju dočekati ekipu Novog Sada.

Novosađani su trenutno osmi na tabeli Prve futsal lige sa 3 boda (uz utakmicu manje koju kao domaćini igraju u ponedeljak 14. oktobra protiv Smedereva).

U dosadašnjem toku prvenstva imaju jednu pobedu i dva poraza (savladali su na startu prvenstva SAS u gostima sa 3:5, a potom izgubili kao domaćini sa 2:3 od Novog Pazara i 3:1 od Ivanjice u gostima).

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje news Inflacija u septembru 4,2 odsto »

Vranje/Beograd - Tačno 4,2 odsto iznosila je inflacija u septembru ove godine, što je pad od 0,1 odsto u odnosu na prošl...