Pokazne vežbe vatrogasaca spasilaca povodom slave Neopalime kupine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obeležiće u utorak 17. septembra Dan Sektora za vanredne situacije nizom manifestacija i pokaznih vežbi širom Srbije, od kojih će se neke održati u Vranju i Pčinjskom okrugu.

Odeljenje za vanredne situacije u Vranju planira obeležavanje krsne slave Presvete Bogorodice Neopalime kupine ili nesagorive kupine, odnosno ceremoniju sečenja slavskog kolača u utorak 17. septembra u svim vatrogasno spasilačkim jedinica na teritoriji Pčinjskog okruga od 9 časova.

Istog dana od 10 časova biće održana javno pokazna vežba gašenja požara, spasavanja i evakuacije stanara na visokom objektu zgrade u Ulici Milentija Popovića, naselje Ogledna stanica grad Vranje.

Vatrogasno spasilačka jedinica u Bosilegradu istog dana u 10 časova održaće taktičko-pokaznu vežbu gašenja požara u fabrici paleta INAK, u Ulici Industrijska bb.

"Cilj vežbe je uvežbavanje pripadnika Vatrogasno spasilačke jedinice u postupku gašenju požara u drvnoj industriji, upoznavanje objekta, kao i edukacija prisutnih radnika i građana", piše u saopštenju Sektora za vanredne situcije.

Vatrogasno spasilačka jedinica Trgovište istog dana u isto vreme održaće javno-pokaznu vežbu gašenja požara u vrtiću Poletarac u Trgovištu.

"Cilj vežbe je uvežbavanje pripadnika Vatrogasno spasilačke jedinice u gašenju požara u vrtiću, upoznavanje objekta, kao i evakuacija dece i radnika vrtića", navodi se.

Vatrogasno spasilačka jedinica Vranje u sredu 18. septembra od 10 časova sprovešće edukaciju dece iz vrtića Neven, na platou ispred Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju, u Ulici Radničkoj br. 4.

Vatrogasno spasilačka jedinica Vladičin Han u sredu 18. septembra u 9.30 časova imaće edukaciju dece trećeg razreda OŠ Vuk Karadžić u selu Stubal, na temu zaštite od požara.

Vatrogasno spasilačka jedinica Bosilegrad u sredu 18. septembra od 9.30 časova sprovešće edukaciju dece predškolske pripremne grupe Dečja radost u selu Rajčilovci, o temi zaštita od požara.

Vatrogasno spasilačka jedinica Trgovište u sredu 18. septembra od 10 do 11 časova planira edukaciju dece predškolskog uzrasta u vrtiću Poletarac Trgovište o temi zaštite od požara.

Iz Odeljenja za vanredne situacije u Vranju pozvali su predstavnike medija da prate ove događaje i o tome obaveste javnost.

Najnovije vesti