Pogledajte bioskopski repertoar u Vranju za subotu VIDEO

Tri filma biće na bioskopskom repertoaru u Vranju u subotu 21. septembra, a ljubitelji sedme umetnosti moći će da ih pogledaju u velikoj sali Pozorišta Bora Stanković.

Od 12 časova biće prikazan animirani film Transformersi – početak.

Ovo ostvarenje govori o poreklu Optimusa Prajma i Megatrona, zakletih neprijatelja, koji su nekada bili prijatelji i zauvek promenili sudbinu Sajbertrona, navode iz produkcije.

Istog dana, od 18 časova publika će moći da pogleda film Lazarev put.

"Nakon niza godina koje je proveo kao putujući ulični umetnik, igrajući nepomičnu skulpturu, Lazar se obreo i na malom mediteranskom ostrvu.

U Lazaru se javlja čežnja za povratkom kući, ali njegov odlazak sa ostrva komplikuje se nemogućnošću sporazumevanja sa ostrvskom birokratijom.

Mučno prikupljanje dokumentacije prerasta u preispitivanje smisla života, dubokih tajni skrivenih i od samog sebe", kratak je sadržaj filma.

Film je režirao Ivan Jović, a igraju Ivan Bosiljčić, Nebojša Dugalić, Judita Franković, Žarko Radić, Bojan Žirović, Anđela Popović.

Poslednji film u subotu biće prikazan od 21 čas.

Reč je o ostvarenju Megalopolis, rimskoj epskoj bajci, smeštenoj u zamišljenu Modernu Ameriku.

"Radnja filma prikazuje grad Novi Rim, koji mora da se promeni, što izaziva sukob između Cezara, genijalnog umetnika koji nastoji ka idealističnoj budućnosti i njegove opozicije, gradonačelnika Franklina, koji ostaje privržen regresivnom statusu quo – održavanju pohlepnih interesa i ratovanju.

Razapeta između njih je Julija Ciceron socijalistkinja, gradonačelnikova ćerka, čija je ljubav prema Cezaru podelila njenu lojalnost primoravajući je da sazna šta je to što čovečanstvo zaista zaslužuje", navode iz produkcije.

Film je režirao čuveni Frensis Ford Kopola, a igraju Adam Drajver, Đankarlo Espozito, Lorens Fišburn, Natali Emanuel, Dastin Hofman, Džon Vojt, Obri Plaza...

Najnovije vesti