Pobeda Vranjanaca za vrh tabele: Dinamo Jug - Radnički (P) 2:0

Fudbaleri Dinamo Jug-a pobedili su u derbiju tim Radničkog iz Pirota sa 2:0 (1:0), u utakmici 6. kola Srpske lige Istok.

Strelci za Vranjance bili su Zlatko Anđelović u 22. i Aleksandar Stojković u 88. minutu utakmice.

Stojković je trenutno najbolji strelac prvenstva sa 5 postignutih golova u šest ligaških kola.

Do pobede su Vranjanci stigli sigurnom igrom.

Po kiši i lošim vremenskim prilikama za fudbal, po jedan gol u oba poluvremena bio je dovoljan za tri nova boda.

Jovanović: Pobeda vrednija od tri boda

Trener Dinamo Juga Marko Jovanović rekao je posle utakmice za Vranje news da je "srećan zbog pobede i liderske pozicije".

"Pobedili smo u jako važnoj utakmici, izuzetno dobrog protivnika. Bila je to jedna jako kvalitetna utakmica koja ima veliki značaj za nas i možda vredi i 6 bodova. Ova pobeda nam daje novu energiju i samopouzdanje da nastavimo u istom ritmu dalje i da se borimo za svaki bod. Mislim da je publika videla lepu igru sa obe strane i da je predstava bila kvalitetna. Otvorili smo dobro utakmicu i dominirali u prvih pola sata, imali smo dobar pritisak i mislim da je taj deo meča i odredio protivnika. Nismo kroz nekoliko šansi realizovali tu dobru igru, a i protivnik je imao par dobrih prilika do kraja poluvremena. Drugi deo smo odigrali na rezultat, svesno smo u nekim momentima prepustili posed protivniku i našu odbranu spustili malo niže, smanjili smo presing i čuvali rezultat. Na kraju smo iz te defanzivnije igre i lepe tranzicije otvorili kontranapad koji nam je doneo 2:0. Čestitam i protivniku na hrabroj igri, želim im sreće u nastavku prvenstva. A mojim igračima čestitam na borbi i zasluženoj pobedi", rekao je Jovanović za naš portal.

Posle kiksa sa Moravom 1918 iz Ćuprije u Vranju, vranjski srpskoligaš se prestrojio i vezao dva trijumfa.

Sa tri nova boda vratili su se na vrh tabele - imaju 13 bodova, isto koliko i Dunav iz Prahova, koji ima nešto slabiji gol količnik.

Teško gostovanje imaće jedini vranjski tim u Srpskoj ligi Istok narednog vikenda, kada će na megdan Đerdapu u Kladovu.

Kladovčani imaju samo tri boda iz tri remija, bez pobede su u ovom prvenstvu (uz tri poraza), ali su u ovom kolu u gostima odoleli vrlo dobrom Timoku 1919 u Zaječaru, odigravši nerešeno 1:1.

Najnovije vesti