Pobeda Dinamo Jug-a, nastavlja se trka udvoje sa Moravom iz Ćuprije

Fudbaleri Dinamo Jug-a pobedom nad Jedinstvom 1936 iz Kruševca od 4:0 (1:0) na Stadionu Jumko u Vranju, zadržali su lidersku poziciju u Srpskoj ligi Istok i nakon desetog prvenstvenog kola.

Opet su Vranjanci postigli vodeći gol u pravo vreme, kao u više utakmica u ovoj polusezoni.

Naime, kada je publika na stadionu u Vranju očekivala kraj prvog dela igre, u kome do 45. minuta nije bilo golova, da ne bude tako pobrinuo se Aleksandar Stojković, golgeter lige i vranjskog tima, donevši Vranjancima gol prednosti na poluvremenu.

Sve je bilo lakše za Dinamo Jug posle tog gola.

Još tri puta zatresli su mrežu gostiju iz Kruševca u drugom delu igre - strelci su bili Zlatko Anđelović u 61, Miljan Stajić u 78. i Jugoslav Mitrović u 88. minutu utakmice.

Pobedu na domaćem terenu nad Vlasinom (2:1) u ovom kolu ostvarila je Morava 1918 iz Ćuprije, čime je nastavljena trka udvoje za primat u Srpskoj ligi Istok.

Dinamo Jug posle deset kola ima 25, a Morava 24 boda.

Trećeplasirani Timok 1919 iz Zaječara zaostaje za liderom 5 bodova.

Dinamo Jug će u narednom 11. kolu gostovati Brzom Brodu u istoimenom mestu kod Niša, dok će Morava 1918 iz Ćuprije igrati derbi kola protiv petoplasiranog Radničkog u Pirotu (Piroćanci su u ovom kolu poraženi od kluba imenjaka u Svilajancu sa 1:0).

Timok će gostovati šestoplasirnoj GFK Jagodini.

Jovanović: Vrlo važna tri boda

Trener Dinamo Jug-a Marko Jovanović izjavio je posle utakmice za Vranje news da je njegov tim osvojio "izuzetno važna tri boda".

"Imali smo možda i najbolje drugo poluvreme koje smo odigrali u ovoj polusezoni. Utakmica je opravdala epitet derbija. U prvom poluvremenu je zaista izgledalo da će biti teško dobiti ovu utakmicu. Protivnik je imao par dobrih šansi, mogli su čak i do gola. Mi smo, takođe, u tom periosu bili slabi u realizaciji, a imaio smo tri, četiri sjajne šanse. Izostala je koncentracija u realizaciji. Uspeli smo kada smo se najmanje nadali, u prvom minutu nadoknade, da povedemo i odemo na odmor sa prednošću", kazao je Jovanović.

On je dodao da je to njegovim igračima dalo ogromnu prednost, što se videlo u drugom poluvremenu kada je Dinamo Jug imao mnogo više prostora za igru.

"Protivnik je bio otvoreniji, ostavio nam mnogo prostora. Odigrali smo energetski dobro i skoncentrisano to drugo poluvreme, kaznili sve njihove propuste. Postigli smo još dva lepa gola i jedan iz prekida, iskontrolisali utakmicu u potpunosti, uveli je u miran tok kako smo želeli, a mogli smo i do još kojeg gola", naveo je strateg Dinamo Jug-a.

Jovanović je dodao da njegovom timu ostaje da se igrači odmore i oporave za predstojeće izazove.

"Kako stvari stoje, imaćemo u narednom kolu pun sastav i biti kompletni. Već se i glavom okrećemo toj utakmici. Nadam se da ćemo se sa još jednog gostovanja vratiti sa tri boda i približiti naslovu jesenjeg prvaka", rekao je Jovanović za naš portal.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje news Inflacija u septembru 4,2 odsto »

Vranje/Beograd - Tačno 4,2 odsto iznosila je inflacija u septembru ove godine, što je pad od 0,1 odsto u odnosu na prošl...