Petrović o poseti Stamenkovski: Ministarka bi da se još jednom diskriminišu vranjski đaci VIDEO

Otkad je SNS na vlasti, Vranje je ostalo bez više od 10.000 ljudi, a Pčinjski okrug bez više od 20.000, ali ove podatke, kao i činjenicu da se taj trend nastavlja a da niko ništa ne preduzima nismo mogli da čujemo u petak iz izjava gradonačelnika Slobodana Milenkovića i ministarke Đurđević Stamenkovski, koji su se susreli prilikom njenog boravka u Vranju, izjavio je Slobodan Petrović, narodni poslanik i lokalni lider Srbija centra (SRCE).

"Saznali smo samo da su imali razgovor o temi populacione politike, infrastrukturnim projektima i besplatnim udžbenicima.

Najava ministarke da će biti obezbeđeni besplatni udžbenici samo za đake od prvog do četvrtog razreda, a ne i za starije, predstavlja još jedan vid diskriminacije učenika u Vranju, koji su već od ranije diskriminisani u odnosu na ostatak Srbije, ali i u odnosu na đake u gradskoj opštini Vranjska Banja.

Koliko je pogubna politika SNS za Vranje i Pčinjski okrug, koju sada zdušno podržava ministarka, najbolje govori izveštaj Centra za socijalni rad u Vranju za prošlu godinu koji donosi poražavajuće, i slobodno mogu reći katastrofalne rezultate", rekao je Petrović na zajedničkoj konferenciji za medije za predsednikom Srbija centra Zdravkom Ponošem.

Prema podacima koje je prezentovao Petrović, čak 3.182 Vranjanca imaju nepotpuno osnovno obrazovanje, 13.794 završilo je samo osnovnu školu, skoro svaki četvrti stanovnik Vranja je penzioner, a 20 odsto stanovništva je starije od 65 godina.

"Prema procenama Centra za socijalni rad, ako se ovaj trend nastavi već u sledećoj deceniji broj starih biće udvostručen i oni će činiti skoro polovinu stanovništva Vranja.

Prošle godine čak 2.913 korisnika ostvarilo je pravo na novčanu pomoć.

Vranje je, nažalost, postalo grad starih i siromašnih, a s nacionalnih frekvencija uporno nam serviraju priču da, navodno, živimo u zlatnom dobu", rekao je Petrović pred novinarima

Ponoš i Petrović obratili su se medijima u petak uveče, nakon sastanka koji je lider stranke SRCE imao u Vranju sa članovima gradskog odbora.

Najnovije vesti