Pčinjska liga: Radnički nadigrao Vihora, poraz Torpeda od lidera

Timovi iz Vranja ostvarili su polovičan uspeh u utakmicama 24. kola Pčinjske okružne lige u fudbalu.

Radnički 2021 je kao domaćin bio bolji od Vihora iz Žbevca i trijumfovao sa 2:1, dok je vranjski Torpedo 1973 poražen sa 1:3 od gostujućeg BSK-a, lider prvenstva.

Radnički je možda odigrao i najbolju utakmicu u ovogodišnjem prvenstvu i sasvim zasluženo savladao Žbevčane.

Dugo su mreže mirovale u ovoj utakmici, sve do 40. minuta kada je Miljan Mikić probio odrbanu gostiju i doveo Radnički u vođstvo.

Gosti su se posle primljenog gola malo otvorili, što je iskoristio napadač domaćih Sale Azirović i Radnički odveo na dva gola viška pre pauze.

U drugom poluvremenu gosti su jedino uspeli da postignu počasni gol u 79. minutu preko Marjana Stošića.

Dejan Osmanović, legenda vranjskog fudbala i trener Radničkog, rekao je posle utakmice za Vranje News da su njegovi igrači ispoštovali dogovor iz svlačionice i zasluženo trijumfovali.

"Imali smo mnogo lepih akcija, mogli i ubedljivije da pobedimo, ali na kraju smo zadovoljni i ovom minimalnom pobedom, i što je najvažnije osvajanjem tri nova boda", kazao je Osmanović za naš portal.

U ostalim utakmicama ovog kola OFK Pavlovac je na svom terenu poražen od Trnovca sa 2:5, a Mladost je u Suvojnici pobedila goste iz Levosoja sa 6:3.

Čelik iz Belog Polja je kao gost pobedio Južnu prugu sa 1:4, dok je bosilegradska Mladost iznenadila Luginu u Preševu i slavila sa 2:3.

Na čelu tabele bujanovački BSK ima 69, a drugoplasirani Trnovac 63.

Kada je reč o vranjskim timovima, Torpedo 1973 je sedmi sa 33 boda, a Radnički 2021 osmi sa 29 bodova.

U utakmicama 25. kola narednog vikenda sastaće se Radnički 2021 - OFK Pavlovac, Vihor - Lugina, Mladost (B) - FSU Južna pruga, Čelik - OFK Alakince, OFK As - Mladost (S), Levosoje - Torpedo 1973 i u derbiju kola dva prvoplasirana tima BSK i Trnovac.

Najnovije vesti