Ovo su pobednici Vlasinskog leta 2024: Ivanovići najbolji orkestar, Ametović prva truba

Vranje/Surdulica - Orkestar Vladimira Ivanovića iz sela Zagužanje proglašen je odlukom stručnog žirija za najbolji na tek završenom 38. predtakmičenju trubačkih orkestara koje je održano u okviru Vlasinskog leta 2024 u Surdulici, dok je titulu najboljeg trubača poneo Manuel Ametović iz Bojnika.

Orkestri iz Zagužanja, malog sela nadomak Surdulice, apsolutni su pobednici takmičenja, jer su im osim one za najbolji orkestar pripale i brojne druge nagrade.

Najpre, Orekstar Stanislava Antića iz tog sela zauzeo je drugo mesto u seniorskoj konkurenciji.

Kod omladinaca titulu najboljeg poneo je Orkestar Darka Ivanovića iz Vladičinog Hana, a kod pionira prvo mesto osvojio je orkestar Hrabri momci iz Vlasotinca.

Prva truba u omladinskoj konkurenciji otišla je u ruke Danijela Dejkovića iz Zagužanja, a kod pionira prvi trubač bio je Dragan Stevanović iz Vlasotinca.

Za najizvornije muziciranje kod seniora je prvo mesto osvojio Orkestar Siniše Stankovića iz Zagužanja.

Žiri je za najboljeg tenoristu proglasio Stefana Krstića iz Orkestra Marijana Nikole Krstića iz Zagužanja, najbolji basista je Stefan Ilić iz Orkestra Stanislava Antića, takođe iz Zagužanja, a najbolji bubnjar Milan Ristić iz istog orkestra.

Najbolje izvedena pesma u seniorskoj konkurenciji je Kraj potoka u izvođenju Orkestra Denisa Krstića iz Vladičinog Hana.

Najbolje kolo (Lukino stakato kolo) izveo je Orkestar Bojana Krstića iz Vladičinog Hana.

Nagrada publike

Prva truba Vlasinskog leta 2024 po oceni žirija publike u kategoriji seniora je Nikola Krstić, iz Orkestra Marijana Nikole Krstića iz Zagužanja.

Kada je reč o pionirima i omladincima koji su učestvovali u ovom predtakmičenju trubača, oni su se direktno plasirali u Guču.

Među njima je i Trumpet girls, prvi ženski orkestar koji je ikada učestvovao na ovom takmičenju, a čine ga vrlo mlade trubačice iz Vranja, Pavlovca, Vladičinog Hana i Zagužanja.

Dragačevski sabor trubača u Guči održaće se od 1. do 4. avgusta.

Najnovije vesti