Okončan izborni proces u Bujanovcu, OIK proglasila konačne rezultate

Vranje - Opštinska izborna komisija (OIK) u Bujanovcu usvojila je ukupan izveštaj o rezultatima lokalnih izbora u Bujanovcu, čime je izborni proces u pogledu prebrojavanja, poništavanja i ponavljanja izbora konačno završen.

Kako piše portal Bujanovačke, po konačnim rezultatima pobednik izbora je albanski Front za promene sa 3.494 glasa (18,5 odsto) i 8 odborničkih mesta, srpske liste osvojile su 13 odborničkih mandata, albanske 26, a Romi će imati 2 odbornika u novom sazivu lokalne skupštine.

OIK ima sedam dana od objavljivanje konačnih rezultata da rešenjem dodeli odborničke mandate kandidatima po redosledu na izbornim listama, propisuje Zakon o lokalnim izborima.

Posle toga će predsednik skupštine u prethodnom sazivu Enver Ramadani imati rok od 10 dana da zakaže konstitutivnu sednicu.

"Tako da se ta sednica održi najkasnije 30 dana od dana objavljivanja rešenja o dodeli mandata", piše u članu 65 pomenutog zakona.

Do konstitutivne sednice trebalo bi da bude poznat ishod svih pregovora o većini koja će voditi opštinu naredne četiri godine.

Najnovije vesti

Foto vranje.rs Nagrađeni vranjski talenti »

U Skupštinskoj sali održana je svečana dodela diploma i nagrada talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola u organ...