NU: Radionice engleskog, nemačkog, ruskog i francuskog za decu

Narodni univerzitet (NU) u Vranju organizuje radionice stranih jezika za decu, u okviru koji će moći da se uče engleski, nemački, ruski i francuski jezik.

Trajaće deset meseci - počinjaće sredinom septembra, a završiti se sredinom juna.

Časovi će biti organizovani dva puta nedeljno, po 45 minuta, a sat vremena za stariji uzrast.

"Od oktobra, svakog petka će biti organizovana neka od naših radionica.

Jednog petka će to biti umetnička radionica, sledećeg kuvanje, pa nauka, i tako naizmenično.

Postoji i mogućnost učešća na dodatnim aktivnostima, kao što su:

- Radionice (kuvanje, nauka i umetnička radionica) na jeziku koje dete pohađa.

- Gramarama: Organizujemo časove gramatike za sve naše polaznike kao pomoć za strani jezik u školi. Dakle, za vreme testova, ispitivanja ili ukoliko dete ima bilo kakav problem sa stranim jezikom u školi ili bi prosto želelo nešto dodatno da provežba zakazujemo časove gramatike vikendom na koje dete dolazi sa svojim udžbenikom i sveskom iz škole.

- Filmske večeri i radionice za starije đake

- Drama klub, mala škola glume u kojoj polaznici imaju priliku da dodatno vežbaju svoj izgovor, tečnost govora, nauče nove reči i pre svega lepo se zabave i druže sa drugarima iz svoje i drugih grupa

- Božićni i Uskršnji bazar

Sve dodatne aktivnosti i časovi su uračunati u cenu i nema skrivenih troškova.

Nastavni materijal podrazumeva sve što se koristi na časovima i radionicama (udžbenici, knjige, slikovnice i časopisi sa engleskog, ruskog, nemačkog i francuskog govornog područja, kao i svi audio i video materijali, igre) i nalazi se u školi, te deca slobodno raspolažu time.

Da bi učenje bilo što više nalik učenju maternjeg jezika, jedno od pravila radionice je da deca od trenutka ulaska u učionicu zajedno sa svojim nastavnikom, ali i međusobno komuniciraju samo na jeziku koji se radi na toj radionici.

A, kako deca najlakše i najbrže uče imenujući i igrajući se sa predmetima iz svoje okoline cela učionica i prostorije JU Narodni univerzitet je njihov edukativni teren.

Svi predmeti, i knjige kojima su opremljene učionice, uključujući i mini kuhinju, likovnu radionicu, ali otvoreni prostor (park, dvorište JU Narodnog univerziteta), se koriste u svrhu učenja", navode sa NU,

Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefon 017 422 367 ili u Ulici Kneza Miloša 26 Vranje, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova.

Najnovije vesti