Nastavljena dominacija zonaša iz Trgovišta: Donja Lomnica - Pčinja 0:4

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta nastavili su pobednički niz u fudbalskoj Zoni Jug, ubedljivim trijumfom u Donjoj Lomnici nad istoimenim zonašem sa 0:4 (0:0), u utakmici 9. prvenstvenog kola.

Strelci za Pčinju bili su Marko Hristić u 46. i 77, te Aleksandar Stošić u 68. i 83. minutu utakmice.

Tim iz Trgovišta je u utakmicu, odigranu u Donjoj Lomnici kod Vlasotinca, ušao kao apsolutni favorit.

Verovatno je i ta činjenica uticala na igrače Pčinje, jer su prvo poluvreme odigrali totalno nezainteresovano, neodgovorno i nedisciplinovano, sa nizom pogrešnih odluka u igri.

Mogu se pohvaliti sa tek nekoliko poluprilika u tom delu utakmice, bez ozbiljnije šanse za postizanje gola.

Izgleda da su tek na poluvremenu igrači Pčinje shvatili da igraju prvenstvenu utakmicu i da pristup prema igri moraju da promene za sto odsto ukoliko žele bodove.

Ulazak u igru dva Aleksandra - Cvetkovića i Stošića - doneo je Pčinji veću želju i odgovornost, bolja rešenja i bržu igru, što je rezultiralo sa četiri gola u mreži domaćina.

Trener Pčinje Predrag Ristić izjavio je posle utakmice za Vranje news da je cele prethodne sedmice ukazivao igračima da nijedan tim u ligi neće da se preda unapred i da svaka pobeda mora da se zasluži, ma ko bio protivnik.

"Na sve što se događalo bio sam spreman, ali moji igrači očigledno ne, barem do poluvremena kada su shvatili o čemu sam im govorio pre meča.

Tek tada su, promenom pristupa, većom željom, borbenošću i odgovornijom igrom, došli do ubedljivog rezultata.

Ova utakmica treba da nam bude ozbiljna opomena i pouka kako mora da se igra do kraja - da opuštanja ne sme biti ako želimo da zadržimo prvo mesto", rekao je Ristić za naš portal.

Pčinja je posle devet odigranih kola lider na tabeli Zone Jug sa 22 boda.

Slede leskovačka Sloga sa i OFK Topličanin iz Prokuplja sa po 19 bodova, dok četvrtoplasirani BSK iz Bujanovca ima 18.

Narednog vikenda Pčinja će u Trgovištu dočekati ekipu Kosovca iz Prokuplja, poslednjeplasirani tim koji je još uvek bez bodova.

Bujanovčani bolji za gol u derbiju okruga

U pravoj fudbalskoj goleadi u Bujanovcu, u derbi meču dva tima iz Pčinjskog okruga u ovoj ligi, domaći BSK bio je za gol bolji od hanske Morave - 6:5. Gosti iz Vladičinog Hana poveli su u 11. minutu preko Jovana Stanojevića. Od tada je na terenu neko vreme postojao samo domaćin koji je sa pet uzastopnih golova došao do ubedljivog vođstva - strelci su bili Željko Kljajić, Flakron Memetović, Jovan Kostić, Milan Kovačević (iz jedanaesterca) i kapiten Braco Radojević. Međutim, Hančani se nisu predavali. Do 76. minuta postigli su tri gola u nizu - dvostruki strelac bio je Veselin Velinović, a mrežu domaćina zatresao je i Miloš Savić - što je dovelo do neizvesne završnice. U 89. minutu Luka Nikolić doneo je dva gola prednosti BSK-za 6:4, a do kraja je ovaj poraz ublažio Koni Ristić golom za Moravu u 92. minutu za konačnih 6:5.

Najnovije vesti