Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi: Dodeljene plakete rekorderima

Gradska organizacija Crvenog krsta obeležila je svečanom sednicom Nacionalni dan dobrovoljnog davalaca krvi

Doktor Mladen Kostić, predsednik vranjskog Crvenog krsta, zaslužnim pojedincima i kolektivima uručio je prestižno priznanje - Srebrni znak Crvenog krsta Srbije.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković je u ime rukovodstva, svih 65 odbornika Skupštine i svoje lično ime čestitao praznik, kao i Nedelju Crvenog krsta.

"Zahvaljujem vam se na humanom i plemenitom radu u svim segmentima vašeg delovanja, od socijalne delatnosti i rada Narodne kuhinje, preko delovanja u vanrednim situacijama i angažovanja na dobrovoljnom davanju krvi.

Zahvaljujem se posebno volonterima koji promovišu i šire zdrav način života i prate rad starijih i iskusnih u gradskoj organizaciji Crvenog krsta.

Želim da mladi nastave sa angažovanjima u Crvenom krstu kako ne bi brinuli za budućnost organizacije u Vranju", rekao je Tričković.

Tričković je uručio najviša priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi koji su dobrovoljno dali krv 50 i 75 puta.

Svečanom delu sednice prethodio je radni, u okviru kojeg su usvojeni Izveštaji o radu ove organizacije za prethodnu godinu i usvojen Plan rada sa finansijskim planom za 2023.

Crveni krst Vranje jedan je od najaktivnijih ogranaka i nalazi se na 13. mestu od ukupno 182 organizacije u Srbiji.

Najnovije vesti