Može li srpskoligaš sa juga do pobede protiv povratnika u ligu: Borac - Pčinja (nedelja, 17h)

Vranje - Posle remija sa Brzim Brodom u Trgovištu, prethodnog vikenda na startu novog šampionata Srpske lige Istok, fudbaleri FK Pčinja pokušaće da poprave utisak u 2. kolu, na gostovanju SFS Borcu u Paraćinu, ekipi koja je, nakon samo jedne sezone u nižem rangu, obezbedila povratak u srpskoligaško društvo.

Dok su se Pčinjani u prvom kolu mučili sa Brzobrođanima, Paraćinci su na gostovanju Caru Konstantinu u Nišu (1:2) demonstrirali da su na startu lige u dobroj formi i da imaju visoke ambicije u ovogodišnjem prvenstvu.

Imali su i najboljeg igrača u premijernom kolu Srpske lige Istok, krilnog napadača Nemanju Conića, koji je dao oba gola Car Konstantinu.

Treba imati u vidu i da Borac od prošle sezone igra u odlično formi - prošetali su se kroz Zonu Zapad i bez poraza vratili u viši rang.

U međusezoni su pojačali konkurenciju u timu, dovođenjem šest novih fudbalera, tako da posle startne pobede sa mnogo optimizma dočekuju FK Pčinju.

U susretu sa Pčinjom Paraćincima u prilog ide i tradicija kluba iz Trgovišta, da od ulaska u Srpsku ligu Istok po pravilu slabije započinje prvenstveni ciklus i da prave partije pruža tek na proleće, u drugom delu prvenstva.

Ali, tradicija i postoji zbog toga da bi se rušila, pa tim iz Trgovišta ne odustaje od želje da napravi podvig na predstojećem gostovanju.

U poslednja dva zvanična meča ova dva tima, SFS Borac je u sezoni 2020/2021 Srpske lige Istok najpre u jesenjem delu šampionata kao domaćin pobedio Pčinju sa 3:1, dok je Pčinja uzvratila pobedom istim rezultatom u prolećnom delu na svom terenu u Trgovištu.

Prvo poluvreme ovog susreta, koji će na stadionu u Paraćinu početi u nedelju u 17 časova, moći će da se gleda preko Youtube kanala Miroslava Đorđevića na OVOM LINKU, a drugo ćete moći da pratite ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti