Moštanica bez materijalne štete posle zemljotresa FOTO

Zemljotres od 3,7 stepeni po Rihteru, koji je u nedelju rano ujutro pogodio okolinu Vranja, sa epicentrom u selu Moštanica, nije izazvao nikakvu materijalnu štetu, uverio se izveštač Vranje news-a utom selu.

Osim uznemirenja kod pojedinih meštana, niko nije zadobio bilo kakve povrede.

Neki od žitelja Moštanice rekli su nam da nisu ni osetili zemljotres.

Iako su iz Republičkom seizmološkog zavoda zaopštili da zemljotresi ovakvog intenziteta mogu izazvati mala oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti, naš izveštač je na licu mesta, u razgovoru sa meštanima i obilaskom terena, utvrdio da, ne samo da nema materijalne štete, već ni oštećenja na objektima, čak ni onima starije gradnje.

Izveštač našeg portala obišao je čak i mesto epicentra, gde nema nikakvih vidljivih pukotina u zemljištu, ni drugih uočljivih znakova da se tu dogodio zemljotres od skoro 4 stepena po Rihteru.

Nema oštećenja čak ni na najbližoj kući mestu epicentra.

Podsećanja radi, zemljotres je bio u 4.48 časova po lokalnom vremenu, desetak kilometara severoistočno od Vranja, u ataru sela Moštanica, na dubini od oko 13 kilometara.

Teorijski intenzitet u epicentru procenjen je na V-VI stepena Merkalijeve skale, saopšteno je iz Republičkog seizmološkog zavoda.

Potres je probudio i uznemirio stanovnike vranjskog kraja, a osim na jugu Srbije osetio se i u susednim državama Severnoj Makedoniji i Bugarskoj.

U 8.27 jutros novi zemljotres od 2,8 Rihtera pogodio je isto područje, sa epicentrom u okoliniBujkovca, na dubini od 11 kilometara.

Bilo je još nekoliko manjih potresa nakon toga, što se tumači kao smirivanje tla.

Pre sedam dana takođe je zabeležen zemljotres u okolini Vranja, oko 7 sati ujutro.

Snaga mu je bila 1,7 stepeni po Rihteru, na dubini od 5 kilometara.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje news Inflacija u septembru 4,2 odsto »

Vranje/Beograd - Tačno 4,2 odsto iznosila je inflacija u septembru ove godine, što je pad od 0,1 odsto u odnosu na prošl...