Ministarka Žarić Kovačević u Vranju: Digitalizacija jedan od prioriteta

"Vranje je otvorilo Jedinstveno upravno mesto, što je veoma značajno, jer građanima omogućava da na jednom šalteru dobiju sve potrebne informacije koje su im važne za komunikaciju sa Gradskom upravom", izjavila je u Vranju Jelena Žarić Kovačević, ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

Ona je na sastanku sa gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem i njegovim saradnicima, te predstavnicima svih opština Pčinjskog okruga, dodala da je u Vranju, takođe, "potpuno praćena digitalizacija i sve druge mere kada je u pitanju ePisarnica".

Osim Vranja, Jedinstveno upravno mesto imaju još dve opštine Pčinjskog okruga, rekla je ministarka.

"Kada je reč o ePisarnici, to je još jedna mera koju sprovodi ministarstvo.

Digitalizacija je jedan od prioriteta u radu vlade i ministarstva, jer želimo da naši građani postanu e-građani i dobiju sve pogodnosti koje se nude na ovaj način.

Za sada imamo oko 2.000 postupaka koje građani mogu da vode putem ePisarnice, i to ne samo postupaka koji se odnose na podnošenje zahteva, već i onih koji podrazumevaju odlučivanje po žalbi", rekla je ministarka.

Gradonačelnik Milenković potencirao je značaj održavanja ovog sastanka, "zbog mogućnosti da predstavnici svih opština u okrugu prezentuju probleme s kojima se suočavaju u svojim lokalnim zajednicama".

"Na sastanku smo govorili i o novitetima, kao što su usluge koje idu u korist naših sugrađana, pre svega mislim na eUpravu, ePisarnicu i Jedinstveno upravno mesto.

Na taj način poboljšan je kvalitet usluga građanima", rekao je Milenković

On je dodao da su "dogovorene buduće aktivnosti, u kojima će ovo ministarstvo biti spona prema drugim ministarstvima kako bi se unapredio rad opštinskih uprava“.

Nenad Mitrović v.d. direktora Službe Koordinacionog tela za jug Srbije naglasio je da smatra "značajnom inicijativu predstavnika ministarstva da obiđu celu Srbiju i da se u svakom okrugu sastanu sa predstavnicima lokalnih samouprava".

"Smatram da je to najbolji način za rešavanje problema", naglasio je Mitrović.

Najnovije vesti