Medijana u Nišu prva opoziciona opština u Srbiji

Vranje/Niš - Niška Medijana, prva opoziciona opština u Srbiji, dobila je novo rukovodstvo parlamenta, javljaju Južne vesti.

Predsednik skupštine je i zvanično Miloš Bošković iz koalicije Biramo Niš, njegov zamenik Dragan Maslaković iz Grupe građana dr Dragan Milić, dok je za sekretara imenovan Miodrag Grujović, takođe iz grupacije Biramo.

Sednica na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika opštine biće održana 30. jula.

Opozicione liste Biramo, Dr Dragan Milić i Ujedinjeni - Nada za Niš u skupštini Medijane imaju ukupno 16 odbornika, dok SNS i njeni koalicioni partneri imaju 11.

Upravo po 16 glasova dobili su tajnim glasanjem Bošković i Maslaković, dok je 11 odbornika bilo protiv.

Njih 16 glasalo je i za Grujovića.

"Problem na koji će se sada već bivša opozicija fokusirati u Medijani jeste nesavesno i neodgovorno trošenje novca svih građana", rekao je Bošković, koji je na listi Biramo bio na kvoti Narodnog pokreta Srbije.

"Ima naznaka da je bilo mnogo problema.

Trošeno je na sve i svašta.

To će biti glavni fokus čim krenemo ozbiljnije da radimo.

Znam da su građani željni da vide promenu odmah.

Ne može baš danas, ali moramo makar simbolično da pokažemo da smo počeli sa promenama na početku, a od septembra, nadam se, da budemo operativniji i radimo ozbiljnije.

Molim građane za razumevanje.

Ako radimo brzo, biće i kuso.

Tek smo na pola prvog koraka", kazao je Bošković.

Milić: Vidite da se neće srušiti svet

Dragan Milić, koji je u Medijani jedan od odbornika, ističe da je do promene vlasti u toj opštini došlo “na pristojan, kulturan i demokratski način”.

"Vidite, neće se srušiti svet i to je poruka svima da je vlast smenjiva i da treba tako da bude, da to u Srbiji bude normalno. Pre svega, bićemo odgovorni, a ne bahati. Građani Medijane će se pitati koje su im potrebe, šta i kako treba da se radi. Dobra strana naše medalje je što nam komandanti nisu u Beogradu, već ćemo slušati volju građana", rekao je Milić.

Fokusiraće se, dodao je on, i na komunalne probleme, onoliko koliko je to u nadležnosti opštine, kao i na to da svi odbornici, bez obzira na stranačku pripadnost, u skupštini Medijane budu ravnopravni.

Jedan od koraka koji obećavaju da će napraviti jeste prodaja službene škode superb na licitaciji.

"To je ozbiljan auto, drumska krstarica velike kubikaže.

Auto je za vožnje od više od 200 kilometara, a Medijanu možete da pređete biciklom za 15 minuta.

Izuzetno se radujem predlogu doktora Milića da prodamo taj auto na licitaciji.

Ima prepreka da se to tehnički izvede, ali se nadam da ćemo to da rešimo.

Šta će ti službeni auto te veličine u površinski najmanjoj opštini Niša?

Hajde da se vozimo javnim prevozom, možemo i pešaka, privatnim kolima ili biciklom", poručio je Bošković.

Sednica na kojoj će se birati predsednik i zamenik predsednika opštine trebalo bi da bude održana 30. jula.

Kako su ranije naveli iz opozicije, za te funkcije biće predloženi Mladen Đurić (Grupa građana dr Dragan Milić) i Marko Aleksovski (Demokratska stranka - Biramo Niš).

Kocić: Mi smo pobedili, li se opozicija udružila

Dosadašnji predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da će odbornici liste “Aleksandar Vučić - Medijana sutra” biti konstruktivna opozicija. Poraz na izborima u toj opštini ne priznaje.

"Naša lista je osvojila najveći broj glasova. Mi smo pobednici ovih izbora. Nama su građani poklonili skoro 40% poverenja i predstavljamo veliki broj njih. Svi ostali su se zbrojili. Mi smo pobedili. To što su se sad združile i zbrojile ostale liste… Mi imamo 11 odbornika", naveo je Kocić, a prenose Južne vesti.

Najnovije vesti