Mali glumci iz Trgovišta nastupili na Glumijadi u Beogradu

Vranje - Škole glume Biblioteke Antonije Popović u Trgovištu učestvovala je na 9. Međunarodnom festivalu dečjih igara Glumijada, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra u Beogradu.

Nakon uspešno izvedene premijere predstave Sedam Snežana i patuljak, u velikoj sali Biblioteke Antonije Popović u Trgovištu (po tekstu Todeta Nikoletića, a u režiji Aleksandre Stošić), mali glumci Školice glume su nastupili u Beogradu.

"Talenat, upornost i volja idu ka stvaranju ozbiljnog glumačkog ansambla, a to su prepoznali organizatori ovogodišnjeg pozorišnog festivala Glumijada.

Mladi polaznici Škole glume su na zabavan, humorom obojen način prikazali ovu izokrenutu bajku, navodi Dragana Stamenović, v.d. direktorka Biblioteke Antonije Popović.

U sali Donka Špiček odigrane su predstave Sedam Snežana i patuljak, Gde je mali princ, Minijature iz dečjeg života, Šašava televizija, Petar Pan, Bang bang umri, Laku noć, Impro performans, Mirko i Marina, Noćne more učenika, Ko se šeta oko sveta, Najbolje komšije itd.

Glumijada je međunarodni festival revijalnog karaktera, u okviru koga se predstavljaju škole glume za decu od 5 do 19 godina iz Srbije i čitavog regiona.

Održavaju se i glumačke radionice, koje vode domaći i strani stručnjaci iz sveta teatra, televizije i filma.

Program festivala je usmeren na razvijanje kreativnog razmišljanja i veštine komunikacije kod dece i mladih, kao i na pobuđivanje interesovanja za pozorište i književnost kod svih uzrasta.

Najnovije vesti