Lani iz Pete škole prvo mesto na republičkom likovnom konkursu

Lana Milutinović, učenica 4/2 OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojila je prvo mesto na republičkom likovnom konkursu pod nazivom Detinjstvo je...

U okviru konkursa, kojeg je raspisala Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) iz Beograda povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, predškolci i đaci uzrasta do 18 godina imali su priliku da kroz živopisne crteže i literarne radove istaknu značaj bezbrižnog detinjstva.

Organizatori su istakli da je žiri imao težak zadatak, jer je više od 300 predškolaca i đaka iz 30 opština u Srbiji zakoračilo u svet mašte i kreativnosti.

Najboljim likovnim i literarnim stvaraocima nagrade su uručene 30. maja u Beogradu, u Muzeju nauke i tehnike.

Tamo su pobednički radovi izloženi i stavljeni na uvid javnosti.

Svečanoj dodeli nagrada, koja se odvijala pod sloganom Ne želim brige, želim više igre, prisustvovali su ponosni članovi Lanine porodice, kao i njen učitelj i mentor Miomir MiDej Dejanović.

“Učenica Lana Milutinović je i ranije bila uspešna na republičkim i međunarodnim konkursima.

Lepo je što se njenom uspehu i ovog puta iskreno raduju drugovi i drugarice iz odeljenja i što su dodeli diplome i nagrade za osvojeno prvo mesto prisustvovali Lanini roditelji.

Svakom detetu je potrebno i važno da oseti podršku.

I ovim uspehom, kao i tolikim ranijim, moji učenici i ja promovišemo svoj rad, ali i Vranje, stalno dokazujući da smo kadri da postižemo vrhunske rezultate", rekao je Lanin učitelj i mentor za Vranje News.

Lana Milutinović je u Beogradu, za Dnevnik RTS, dala izjavu o svom stripu kojim je osvojila prvo mesto na republičkom likovnom konkursu Detinjstvo je...

Njen pobednički strip je objavljen u knjizi učeničkih i Dejanovićevih edukativnih stripova Čitam te!, koja je nedavno izašla iz štampe.

Ukusne poklone pobednicima konkursa darivala je kompanija Bambi, a organizovaće im i posetu fabrici, s ciljem da dodatno motiviše sve mlade stvaraoce.

Najnovije vesti