Karavan bezbednosti saobraćaja prošao i kroz Vranje FOTO/VIDEO

Na centralnom šetalištu u Vranju u utorak je promovisana kampanja Karavan bezbednosti saobraćaja, koji ima za cilj povećanje stepena bezbednosti u saobraćaju.

Predsednica Skupštine grada Vranja Zorica Jović rekla je da je to prilika da se na neposredan način građani podsete značaja poštovanja saobraćajnih propisa, a sve s ciljem podizanja bezbednosti u saobraćaju na viši nivo.

"Jedna od značajnijih akcija koju realizuje Lokalni savet saobraćaja je manifestacija Pažljivka smotra.

Grad Vranje godinama unazad sprovodi akciju podele auto sedišta za svako novorođeno dete, koja je dala najveći doprinos i rezultat u povećanju bezbednosti najmlađih u saobraćaju", rekla je Jović.

Potencirala je podatak da od 2019. godine na teritoriji Grada Vranja nije bilo slučajeva stradale dece u saobraćaju.

Bojan Marković, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a, kazao je da je Karavan bezbednosti saobraćaja preventivni projekat od nacionalnog značaja.

"Posebno me raduje činjenica što se u okviru karavana realizuju aktivnosti posvećene edukaciji dece o bezbednom učešću u saobraćaju", rekao je Marković.

Mirko Koković, pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, kazao je da su ovakvi događaji neophodni.

"Želimo da povećamo svest građana kada je reč o rizicima u saobraćaju i na taj način smanjimo broj stradalih.

Samo na račun nekorišćenja sigurnosnog pojasa svake godine pogine sto ljudi.

Čvrsto verujem da ćemo danas posle svih pripremljenih aktivnosti biti savesniji i bezbedniji učesnici u saobraćaju“, istakao je Koković.

O značaju i ulozi Auto moto saveza Srbije u ovom projektu govorio je direktor Nebojša Mandić.

U okviru projekta Karavan bezbednosti saobraćaja, predstavnik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja Nikola Dimitrijević održao je javni čas o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Građani su bili u prilici da razgledaju postavke oštećenih vozila u saobraćajnim nezgodama, kao i da obiđu štandove Saobraćajne policije i Crvenog krsta, kao i štand ABS-a sa treningom sa simulatorima.

U kulturno umetničkom programu nastupili su KUD Sevdah i KUD Mladost.

Nosilac projekta Karavan bezbednosti saobraćaja je MUP.

Partneri su Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto moto savez Srbije, Crveni krst Srbije, Nacionalna vozačka akademija (NAVAK) i lokalna samouprava.

Najnovije vesti