Kanonada zonaša iz Trgovišta: Pčinja - Kosovac 10:0

Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta nastavili su pobedonosnu seriju u fudbalskoj Zoni Jug, pobedom nad ekipom Kosovca iz Prokuplja rezultatom 10:0 (4:0), u utakmici 11. prvenstvenog kola.

Tri gola za Pčinjane dao je Marko Hristić, po dva Nebojša Ćirković i Davor Stojiljković, a po jedan Nikola Stošić, Aleksandar Stošić i Novak Spasić.

I pre početka utakmice pogleda na tabelu govorio je ko je apsolutni favorit u ovoj utakmici - Pčinja je lider, a Kosovac ekipa koja nema nijedan bod od početka prvenstva.

Domaći tim mogao je, prema šansama, da postigne makar još toliko golova.

Prvo poluvreme proteklo je u apsolutnoj terenskoj inicijativi domaćina, sa mnogobrojnim šansama, uz tri gola Hristića i lepim asistencijama Ćirkovića.

U drugom poluvremenu šansu su dobili mlađi igrači Pčinje i u potpunosti je iskoristili - postigli su domaći igrači još šest pogodaka, igrali odgovorno i disciplinovano.

Svoje prve minute u seniorskom timu upisali su golman Danilo Jaćimović (16 godina) i takođe šesnaestogodišnji fudbaler Nikola Stanković.

Trener Pčinje Predrag Ristić kazao je posle utakmice za Vranje news da, osim pobede protiv nedoraslog protivnika i tri nova boda, najviše raduje "odličan pristup igrača od prvog do poslednjeg minuta utakmice".

"Šansu su dobili i mlađi igrači i pokazali da na njih u budućnosti može da se računa.

Slede nam dve utakmice na strani (Žitoradja i Jedinstvo Bošnjace) koje moramo krajnje ozbiljno shvatiti.

Pristup na tim susretima mora biti pravi, a disciplina, borbenost i želja na maksimumu", rekao je Ristić za naš portal.

Preostala dva tima iz Pčinjskog okruga doživeli su poraze protiv jakih protivnika u 11. kolu Zone Jug.

Hanska SFK Morava izgubila je na gostovanju od Sloge u Leskovcu sa 3:1, dok je bujanovački BSK u derbiju izgubio od OFK Topličanina u Prokuplju sa 2:0.

Pčinja na vrhu tabele ima 25 bodova, slede leskovačka Sloga i OFK Topličanin sa po 22 boda.

BSK na petom mestu ima 18 bodova, a SFK Morava na devetoj poziciji ima 9 bodova.

Pčinjani će u narednom kolu gostovati desetoplasiranoj Žitorađi, BSK će u Bujanovu dočekati sedmoplasiranmo Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja, a Morava u Hanu imati težak zadatak protiv trećeplasiranog Topličanina.

Najnovije vesti