Jovanović pred derbi sa Kruševljanima: Da nastavimo niz VIDEO

Posle pobede protiv Jedinstva u Paraćinu (1:3), fudbaleri Dinamo Jug-a, lidera Srpske lige Istok, dočekaće u okviru 10. prvenstvenog kola u Vranju Jedinstvo 1936 iz Kruševca.

Reč je o ekipi koje je uoči prvenstva slovila za jednog od favorita za plasman u Prvu ligu, drugi po kvalitetu rang takmičenja u Srbiji.

Posle pet kola zaseli su na čelo tabele, ali kratkotrajno - lidersku poziciju izgubili su već u narednom kolu, i to upravo od vranjskog srpskoligaša koji je od tada ne ispušta.

Na konferenciji za medije uoči predstojeće utakmice Marko Jovanović, trener vranjskog tima, upozorio je pred novinarima da će Dinamo Jug u predstojećem meču biti oslabljen za Nemanju Todorovića, možda i ponajboljeg igrača u dosadašnjem toku prvenstva.

"Prestojeća utakmica je definitivno derbi i moramo da se tako postavimo kako bismo ostvarili cilj.

Prednost od devet bodova u odnosu na njih nam daje mirnoću pre svega, ali i šansu a pobedom njima pobegnemo na 12 bodova razkike, čime bismo praktično eliminisali jednog od konkurenata za plasman u prvu ligu", rekao je Jovanović, pohvalivši poslednje nastupe Morave iz Ćuprije, Radničkog iz Pirota, Timoka iz Zaječara i Jagodine za koje smatra da će biti konkurenti Dinamo Jug-u za najviši plasman do kraja prvenstva.

Osvrnuvši se na utakmicu prošlog kola sa Jedinstvom u Paraćinu, Jovanović je kazao da ga raduje karakter njegovih igrača.

"Iako tim nije bio na nivou iz prethodnih utakmica, pre svega u ofanzivnom smislu, uspeli smo da dođemo do tri vrlo važna boda i može se reći ubedljive pobede.

Mislim da zbog sveg urađenog dosad momci zaslužuju mnogo veću podršku grada i navijača", rekao je Jovanović.

Optimizam igrača

Fudbaler Veljko Trajković pozvao je navijače da dođu u što većem broju i pomognu timu da ostvari novu pobedu..

"Kruševljani su dobar tim, ali i mi smo vrlo kvalitetni, o čemu svedoči položaj na tabeli. Odradili smo analizu sa trenerom i očekujemo pobedu i tri nova boda", rekao je Trajković.

Fudbaler Gligorije Krivokapić smatra da uz pomoć navijača vranjski tim može do ostvarenja cilja.

"Smatramo ih konkurentom za titulu i želimo da u ovom meču napravimo što veću razliku u odnosu na njih", rekao je Krivokapić.

Jedinstvo 1936 trenutno je sedmi na tabeli Srpske lige Istok i ima 13 bodova, 9 manje od Dinamo Jug-a.

Njihov učinak u dosadašnjem toku prvenstva je tri pobede, četiri nerešene utakmice i dva poraza.

Dali su samo 7 golova u devet kola, ali su malo i primili - 6, jedan manje od Vranjanaca.

Utakmica između Dinamo Jug-a i Jedinstva 1936 iz Kruševca odigraće se u nedelju 13. oktobra od 15 časova na Stadionu Jumko u Vranju.

Najnovije vesti