Još jedna pobeda zonaša iz Trgovišta: Pčinja - Jedinstvo (GS) 4:3

Vranje - Umalo da zonaš iz Trgovišta od gotovog napravi veresiju u utakmici 5. kola fudbalske Zone Jug, ali je na kraju na svom stadionu FK Pčinja ipak slavila potiv Jedinstva iz Gornjeg Stopanja sa 4:3 (3:1).

U strelce su se za Pčinju upisali Luka Đorđević u 9, Danilo Arsić 24. i 27, te Marko Hristić u 56. minutu.

Kod gostiju su golove postigli Blagojević u 31, Stefanović iz penala u 63, a Pčinjani su dali i jedan autogol u 69. minutu.

Uoči ovog susreta iz Trgovišta su najavljivali da ovo kolo treba da im posluži za potvrdu dobrog rezultata iz prethodnog prvenstvenog kola kada su savladali odličnog Topličanina u Prokuplju (0:1).

Možda i zbog toga početak utakmice protiv Jedinstva bio je vrlo nervozan, ali su domaći fudbaleri ubrzo preuzeli inicijativu i sa tri gola u kratkom periodu stekli naizgled nedostižnu prednost - 3:0.

Međutim, kako to obično biva, Pčinjani su se nakon ovog ubedljivog vođstva opustili, što su gosti kaznili golom.

Do kraja poluvremena bilo je još par prilika, ali se na odmor ipak otišlo prednošću od 3:1 za domaće.

Drugo poluvreme je Pčinja počela sa nekoliko popuštenih šansi, ali je uspela i da postigne svoj četvrti gol na utakmici.

Kada su svi pomislili da je utakmica rešena, sudija je dosudio penal za goste (mnogi na terenu i stadionu nisu videli kazneni udarac), a zatim iz gužve priznao još jedan gol za goste i utakmica je opet postala otvorena i rezultatski zanimljiva.

Čini se da su fudbaleri Pčinje tada shvatili ozbiljnost situacije, zagospodarili igrom, ali i propustili popriličan broj gol-prilika za ubedljiviju pobedu.

Predrag Ristić, trener Pčinje, podsetio je posle utakmice u izjavi za Vranje news, da je uoči meča rekao da tri boda iz Prokuplja u prošlom kolu dobijaju na značaju ako se pobede Gornjostopanjčani na domaćem terenu.

"Veoma mi je drago da smo povezali dve pobede, nadam se da niz može da se nastavi.

Odigrali smo utakmicu onako kako igramo od početka prvenstva - promenljivo.

Imalo smo odlične periode, bilo je i užasnih, ali i dobrih odluka u igri, no takođe i pogrešnih.

Bilo je discipline, borbenosti, želje, ali i detalja suprotnih od toga, to je ono što me brine i kvari utisak.

Nije problem protivnik i sudija koji je gosta vratio u utakmicu, problem je u glavama mojih igrača", rekao je Ristić za naš portal.

On je dodao da na tome mora da se radi i razgovara sa igračima.

"Nedopustivo je da tako lako dajemo protivniku šansu da se vrati utakmicu, bilo a je to nesrećno primljenim golovima ili našim propuštenim šansama.

Dobili smo novog igača od ove utakmice, pojačao nas je Stošić iz Dinamo Jug-a.

Sa njim dobijamo na kvalitetu.

Očekuje nas utakmica u Lebanu protiv Radana narednog vikenda, jedna od bitnijih.

Ako loše momente u igri prevaziđemo, možemo da očekujemo pozitivan rezultat, potrebna je i želja da ga ostvarimo", kazao je Ristić.

Bujanovčani nastavljaju sa odličnim partijama

Fudbaleri bujanovačkog BSK-a igraju sve bolje i drugi put uzastopno slavili su u Zoni Jug, pobedivši ekipu Kosovca sa 0:2 na gostovanju u Prokuplju. Evrogol sa tridesetak metara dao je dvadesetjednogodišnji Željko Kljajić u 42. minutu, što je bio njegov prvi gol u Zoni Jug. Drugi gol delo je Stefana Stojanovića u 87. minutu. Pored strelaca, igrom se u redovima Bujanovčana istakao Slavoljub Dimić Evrogol Kljajića i pogodak Stojanovića pogledajte u nastavku u materijalu Miroslava Đorđevića.

SFK Morava iz Vladičinog Hana, treća ekipa iz Pčinjskog okruga u ovoj ligi, deklasirana je u nedelju u Donjoj Lomnici od istoimenog zonaša čak sa 5:1.

Hančanima ne cvetaju ruže u ovogodišnjem šampionatu i imaju svega 3 boda iz pet kola.

U ovom momentu od ekipa iz okruga najbolje je plasirana Pčinja na drugom mestu tabele Zone Jug sa 10 bodova, koliko ima i prvoplasirana Sloga iz Leskovca.

BSK iz Bujanovca je treći sa 9 bodova.

U narednom kolu Pčinja će gostovati Radanu, BSK dočekati Žitorađu, a Morava ekipu Kosovca.

Najnovije vesti