Grad Upravu Banje pripaja Komradu

Gradsko veće grada Vranja dalo je prethodnu saglasnost na Odluku Nadzornog odbora JP Uprava Banje u Vranjskoj Banji od 9. septembra o pripajanju ovog banjskog javnog preduzeća JKP Komradu u Vranju.

O postupku sttusne promene izjašnjvaće se definitivno odbornici Skupštine grada Vranja, na sednici zakazanoj za petak 4. oktobar.

U odluci NO Uprave Banje, koja je doneta jednoglasno sa tri glasa "za", navodi se da će se postupak pripajanja srodnom JKP Komrad u Vranju sprovesti "radi zaštite opšteg interesa".

U opisu posla JP Uprava Banje su prvenstveno poslovi uređenja opštine i održavanje čistoće i uređenja javnih zelenih površina.

Prilikom donošenja ovakve odluke nadzorni odbor rukovodio se činjenicom da Uprava Banje ne poseduje adekvatnu mehanizaciju u vidu čistilica, traktora sa prikolicom i tarupa, pa se smatra da bez pripajanja preduzeće ne bi moblo samostalno da unapredi svoj rad.

Inače, JKP Komrad u Vranju već poseduje svoju poslovnu jedinicu u Vranjskoj Banji, gde se i dosad bavilo sakupljanjem, transportom i deponovanjem komunalnog otpada, upravljalo banjskom pijacom i pogrebnim poslovima.

Nadzorni odbor banjskog JP je u svojoj odluci zaključio da JKP Komrad u Vranju poseduje mašine koje bi mogle bit upotrebljene u Vranjskoj Banji, pa u tome vide razlog više za pripajanje.

Sa ovim se saglasio i Nadzorni odbor Komrada, donoseći određena akta koja su prosleđena na usvajanje Gradskom veću, a potom i lokalnom parlamentu.

Najnovije vesti