Gimnazijalcu Danilu Stamenkoviću drugo mesto na Gradiškom proleću

Danilo Stamenković, učenik prve godine Gimnazije Bora Stanković u Vranju, osvojio je drugo mesto na literarnom konkursu Gradiško proleće 2024.

Njemu je pripala nagrada u kategoriji poezija - srednje škole za poetski rad pod nazivom Sreća je nit.

"Ovaj svestran i odličan učenik učestvovao je i na međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika Mašta i snovi, u organizaciji Centra za kulturu Sirmijumart, gde je njegova pesma odabrana za zbornik radova, u kategoriji starijeg uzrasta", poručuju iz gimnazije.

Od početka školske godine, Danilo je učestvovao na mnogim literarnim takmičenjima, na kojima se istakao vrednim uspesima.

Dobio je pohvalu Ministarstva odbrane – za učešće na konkursu u novembru, osvojio prvo mesto na svetosavskom konkursu u organizaciji Zadužbine Olge i Nikole J. Dinića, potpukovnika u penziji iz Vranja, kao i treće mesto na Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, u kategoriji učenika srednjih škola, u martu ove godine.

"Zanimljivo je da su Danilu kao učeniku prirodno-matematičkog smera, omiljeni predmeti matematika i hemija i da je ove godine učestvovao na republičkim takmičenjima iz pomenutih nauka.

Međutim, najveći uspeh postigao je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, gde je osvojio treće mesto", konstatuju iz gimnazije.

Njegova mentorka je profesorka srpskog jezika i književnosti Milena Dekić.

Ona ističe i hvali talenat, kao i izuzetnu volju i radne navike Danila Stamenkovića.

"S ljubavlju prema knjizi i znanju, odnosno umetničkom stvaranju, sa verom u uspeh i doslednošću u radu i učenju, pišu se najlepše gimnazijske pesme, ostvaruju snovi i dostižu ideali", poručila je mentorka Dekić.

Najnovije vesti