Evropska nedelja mobilnosti: Gradski funkcioneri pešice na posao FOTO

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i drugi najviši funkcioneri grada Vranja podržali su u ponedeljak akciju Dan bez automobila, koja se svake godine održava u sklopu Evropske nedelje mobilnosti.

Tema ovogodišnje manifestacije je Zajednički javni prostori, a slogan kampanje Krećimo se kvalitetnije.

Povodom obeležavanja manifestacije, u glavnoj ulici kod Pošte predsednica Skupštine grada vranja Zorica Jović označila je u ponedeljak početak lokalnih aktivnosti u okviru Evropske nedelje mobilnosti.

"Cilj je da se što više smanji upotreba motornih vozila i da se potenciraju drugovi vidovi kretanja koji ne zagađaju životnu sredinu, jer je veoma važno podići svest o značaju očuvanja prirode.

Sve aktivnosti realizujemo u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, čiji podršku imamo i kod izrade Plana urbane mobilnosti.

Grad Vranje je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je započeo izradu ovog plana, na šta smo veoma ponosni.

Tokom ove nedelje biće realizovane brojne aktivnosti i trudićemo se da veći broj dana ulice u užem centru grada budu zatvorene za saobraćaj.

Takođe biće organizovane vožnja rolera, biciklistička trka, program najmenjen najmlađima.

Ovom prilikom pozivam sve osnovce i sredšnjoškolce da se pridruže u što većem broju i daju doprinos u realizaciji planiranih aktivnosti", rekla je Jović.

U okviru Evropske nedelje mobilnosti u ponedeljak mališani iz Predškolske ustanove Naše dete i polaznici Škole animiranog filma (ŠAF) crtali su na kolovozu u Ulici Kralja Stefana Prvovenčanog, koja je zatvorena za saobraćaj u periodu od 9.30 do 13 sati.

Raspored zatvaranja ulica za naredne dane pogledajte klikom na klink u nastavku.

Najnovije vesti