Dinamo Jug proslavio titulu, Morava ostala u ligi, neizvesna sudbina Nebeskih anđela

Fudbaleri Dinamo Jug-a odigrali su poslednji meč ove sezone u Zoni Jug protiv Svetlosti iz Badnjevca i, iako su već pre dva kola obezbedili prvo mesto i titulu šampiona, trijumfoovali su i u ovom meču bez značaja, posle prekida nakon tridesetak minuta igre, jer gosti zbog povreda više fudbalera nisu imali dovoljan broj igrača za nastavak.

Dinamo Jug je u tom momentu vodio sa 4:0.

Golove su pre prekida utakmice za Vranjance postigli Nikola Spasić u 7, Nikola Stošić u 10, Miloš Tasić u 21. i Filip Petrović u 23. minutu.

Trener Dinama Dejan Kostić izjavio je posle susreta za Vranje news da je njegov tim, do momenta suspenzije utakmice, odigrao susret "u pobedničkom ritmu".

"Cilj smo ostvarili, momci su bili fenomenalni cele sezone.

Sve zasluge pripadaju njima", rekao je Kostić za naš portal.

Vranjancima je u nedelju na Stadionu Jumko uručen šampionski pehar za osvojenu titulu u Zoni Jug.

Opstanak u ovoj ligi glomaznoj ligi sa 18 klubova (koja ove godine doživljava reorganizaciju i ispada veliki broj timova), obebedila je Morava iz Vladičinog Hana.

Hančani su uprkos nedeljnom porazu od Jedinstva u Gornjem Stopanju (7:5) uspeli da sačuvaju sedmo mesto, koje garantuje takmičenje u ovoj ligi i naredne sezone.

Neizvesna je sudbina Nebeskih anđela iz Vranja, koji uz banjski Mineralac, prema sadašnjem stanju stvari, napuštaju ligu, osim ako ne dođe do proširenja, u tom slučaju postojala bi šansa makar za Vranjance.

Dva tima su u nedelju odigrali međusobni derbi meč, a Nebeski anđeli, domaćini na utakmici, slavili su sa 3:1 (3:0).

Strelci za vranjski tim bili su Milan Ristić u 6, te Petar Petrović u 31. i drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Počasni gol za Banjčane delo je rezerviste Novaka Nikolića u 57. minutu.

Iako se na ovu utakmicu gledalo kao na stvar prestiža i borbu za bolje mesto na tabeli na kraju prvenstva (jer prema onome kako sada stoje stvari obe ekipe ispadaju iz lige), viđena je veoma uzbudljiva fudbalska predstava, izjavio je za Vranje news Branimir Stošić, trener Nebeskih anđela.

"Na našu sreću, utakmica je završena u našu korist, i to potpuno zasluženo.

Iskoristili smo svoje prilike u prvom poluvremenu, a protivnik nije.

Gotovo celo drugo poluvreme igrali smo sa igračem manje, ali smo uspeli da očuvamo prednost", naveo je Stošić.

Tračak nade za opstanak vranjskog tima u ligi još uvek postoji, ali je njihova sudbina sada u rukama FS RIS.

"Nadamo se da ćemo dobiti vest o proširenju lige za dva tima, a da ćemo jedan od njih biti mi, jer po svemu zaslužujemo da igramo u ovom rangu", dodaje Stošić.

U ovoj ligi sledeće sezone sigurno će igrati tri tima iz Pčinjskog okruga - Morava, Pčinja (koja se u ovu ligu vratila nakon ispadanja iz Srpske lige Istok) i bujanovački BSK, koji je obezbedio plasman u viši rang osvajanjem titule u Pčinjskoj okružnoj ligi.

Ostaje da se sačeka da li će i Nebeski anđeli zadržati status zonaša eventualnom administrativnom odlukom.

Najnovije vesti