Akcija Lokalne mreže za borbu protiv trgovine ljudima FOTO

Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima održala je u ponedeljak 15. jula akciju na gradskom šetalištu u centru Vranja, s ciljem da se šira javnost podseti na značaj ove borbe.

Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća, podsetila je "da je ovo zajednička borba cele naše društvene zajednice protiv trgovine ljudima ali i svake vrste nasilja, a sve relevantne institucije će preduzeti mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti u pružanju pomoći".

"Prema informacijama iz policije i tužilaštva, tokom prethodne godine nije bilo nijednog prijavljenog slučaja trgovine ljudima", rekla je Milosavljević.

Današnjoj akciji priključili su se volonteri Kancelarije za mlade, predstavnici Crvenog Krsta kao i predstavnici Udruženja građana Atina.

Luka Trajković, koordinator Kancelarije za mlade, Sanja Dimić, stručni saradnik za programske aktivnosti Crvenog Krsta i Bojana Nakić ispred Udruženja građana Atina takođe su govorili na ovom skupu.

Na sam Dan borbe protiv trgovine ljudima 30. jula, biće priređena manifestacija koja će se tradicionalno obeležiti na bazenu Jumko U Vranju.

Najnovije vesti