Akademija strukovnih studija obeležila pedeset godina odseka u Vranju FOTO/VIDEO

Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Vranju, obeležila je u ponedeljak 50 godina postojanja odseka u Vranju, svečanom akademijom u Pozorištu Bora Stanković.

V.d. predsednika akademije dr Dušan Radosavljević naglasio je "da je ovo veoma važna obrazovna institucija, koja funkcioniše od 2019. godine u okviru akademije i koja pored odseka u Vranju, ima još dva, u Pirotu i Nišu".

"Danas škola proslavlja 50 godina od kada je upisana prva generacija na visoko obrazovanje.

Zahvaljujem se gradonačelniku i privrednicima, koji su uz menadžment Akademije dali punu podršku u radu i funkcionisanju ove visokobrazovne institucije, kao i studentima koji su prepoznali našu školu kao mesto gde mogu da se obrazuju“, rekao je Radosavljević.

Rukovodilac Odseka Vranje ATVSS dr Jelena Marković na skupu se svima zahvalila na podršci, pomoći i doprinosu uspešnom postojanju i trajanju ustanove.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, rekao je "da se akademija, jedna od najvažnijih visokoobrazovnih ustanova u gradu, tokom svog postojanja, neprekidno menjala, usavršavala, evoluirala".

"Nekada Viša škola za obrazovanje radnika, Viša tehničko – tehnološka i Visoka škola primenjenih strukovnih studija, a danas kao deo Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija, ova institucija nesumnjivo predstavlja jedan od stubova obrazovanja i usavršavanja lokalne zajednice.

Imajući u vidu da odsek u Vranju ima sedam studijskih programa na osnovnim strukovnim i po dva na master i specijalističkim studijama, dolazimo do zaključka da se zaista radi o ozbiljnoj ustanovi koja ima nemerljiv uticaj na obrazovanje naših sugrađana, pa i onih koji nam dolaze iz drugih sredina“, istakao je Milenković.

Na svečanoj akademiji uručene su diplome najuspešnijim studentima na studijskim programima osnovnih, specijalističkih i master strukovnih studija.

U ime nagrađenih studenata, prisutnima se obratila Martina Pešić.

U umetničkom delu programa nastupili su hor Muzičke škole Stevan Mokranjac, glumica vranjskog pozorišta Radmila Kocevska te Velina Stamenković uz pratnju Dalibora Mladenovića na kavalu.

Program je vodila Jasmina Stojilković.

Najnovije vesti