Vranjsko tužilaštvo o Antićevim navodima: Nadležni smo samo za pretnje

Dežurni javni tužilac osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vranju naložio je da se od građanina Dragana Antića (aktiviste Ekološkog ustanka koji je prijavio moguće izborne malverzacije na dan glasanja u selu Pavlovac, verbalne pretnje i sopstvenu fizičku ugroženost od strane nepoznatih osoba, prikupe potrebna obaveštenja i izuzme video-zapis na koji se Antić poziva u objavama u medijima, saopšteno je u petak iz OJT.

U saopštenju se dodaje da će se nakon toga "obaviti dodatne konsultacije u pravcu kvalifikovanja krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, u vezi sa sadržajem koji se tiče navodno upućenih pretnji prema imenovanom".

OJT je ovim saopštenjem reagovalo u vezi sa medijskim objavama Dragana Antića iz Vranja, kandidata za odbornika na listi Hrabro za Vranje.

Antić je naveo da su u selu Pavlovac, na području grada Vranja, određene osobe davale i primale mito da na parlamentarnim i lokalnim izborima, održanim 17. decembra, birači glasaju u korist ili protiv određenog nosioca liste za narodne poslanike, odnosno gradske odbornike.

"Ukazujemo na odredbe iz čl. 14 u vezi čl. 13 u vezi čl. 2 Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, prema kojima je za krivično delo davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem (iz čl. 156 KZ) nadležno Više javno tužilaštvo u Nišu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, shodno čemu je dežurni javni tužilac OJT u Vranju policijske službenike PU u Vranju uputio na Posebno odeljenje VJT u Nišu.

Najnovije vesti